O nama

Tamo gdje je važan kvalitet!

© Stanko Zloković, predsjednik odbora direktora

Jadransko brodogradilište Bijela je najveće brodoremontno brodogradilište u južnom Jadranu. Nalazi se u Bokokotorskom zalivu, jednoj od najsigurnijih prirodnih luka na svjetu, koja ima vjekovnu brodograditeljsku i pomorsku tradiciju.

Brodogradilište je osnovano 1927. godine, tako da danas ima ogromno iskustvo, izuzetne ljudske, stručne i tehničke kapacitete. Savremeni menadžement garantuje pouzdano izvršavanje ugovorenih poslova uz beskompromisan kvalitet, konkurentne cijene i rokove, u skladu sa propisima svjetskih klasifikacionih društava.

Ovakav odnos prema poslu omogućava klijentima značajne uštede u novcu i vremenu, uz produžavanje radnog vijeka plovila.

Vrhunski kvalitet radova potvrđuju i međunarodni sertifikati ISO 9002 i ISO 14000. U toku je rad na implementaciji standarda ISO 18000.

Brodogradilište je potpuno opremljeno za remont i rekonstrukciju brodova i drugih plovila svih vrsta i namjena, bez obzira na veličinu oštećenja i obim rekonstruktivnog zahvata. Raspolaže sa dva plutajuća doka dužine 250 metera, odnosno 184 metra, ima operativnu obalu ukupne dužine 1120 metara, poseduje tri remorkera, veliki broj raznih tipova dizalica nosivosti od 2,5 do 50 tona, obimna i raznovrsna energetska postrojenja, savremena komunikaciona sredstva, kao i sve potrebne radioničke kapacitete i opremu.

Pored toga, Brodogradilište je opremljeno i za izradu manjih plovnih objekata kao što su: barže za razne namjene sa i bez vlastitog pogona, pontoni, radne platforme i slično.

Takođe, Brodogradilište proizvodi i raznovrsnu pomorsku opremu, poput pilona, cjevovoda prečnika od 400 mm pa nadalje, rezervoare i sve vrste čeličnih konstrukcija, uključujući i procesnu opremu. Veoma povoljna klima u ovom regionu omogućava sve vrste radova tokom cijele godine.

U okviru Brodogradilišta nalazi se Trening centar za obuku pomoraca i radnika u Brodogradilištu, koji je smješten u novoj poslovnoj zgradi. Trening centar posjeduje najsavremeniju opremu za obuku i ispunjava sve standarde i uslove predviđene međunarodnim normama. Izgradnju i opremanje trening centra finansirala je kompanija "Azalea Maritime Agency B.V" iz Rotterdama, Holandija, za potrebe japanske kompanije Mitsui O.S.K. Lines.

Brodogradilište i njegovi menadžeri su nosioci značajnih priznanja za kvalitet rada, profesionalizam i ukupne poslovne i finansijske rezultate: predsjednik odbora direktora gospodin Stanko Zloković je od strane Privredne komore Crne Gore proglašen za menadžera godine u Crnoj Gori za poslovne rezultate postignute u toku 2001. godine; brodogradilište je dobitnik "Evropseke nagrade za kvalitet za 2001. godinu" (New Millennium Award )’, koju dodjeljuje Trade Leaders Club iz Madrida. Takođe je dobitnik priznanja "Poslovni partner 2002" za visoka poslovna, profesionalna i etička postignuća firme i njenih menadžera, koja se dodeljuje u organizaciji tima "Mass Media" iz Beograda.

Stabilan rast najbolje govori o uspješnom poslovanju i povjerenju klijenata u naše Brodogradilište. To potvrđuje i podatak o stalnoj popunjenosti kapaciteta i brzom produžavanju liste referenci o remontovanim plovilima i drugim obavljenim poslovima. Činjenica da Jadransko brodogradilište Bijela donosi siguran profit je svakako jedan od najvažnijih razloga za povećana ulaganja domaćih i stranih investitora.

Slobodni vizni režim u Crnoj Gori omogućava našim poslovnim partnerima brz, siguran i prijatan dolazak do našeg brodogradilišta vazdušnim, pomorskim ili kopnenim putevima. Vrijedna istorijska baština i fascinantna prirodna ljepota regiona u kome je smješteno brodogradilište pružaju našim gostima i brodskim posadama izuzetne mogućnosti za odmor, razonodu i rekreaciju, uz nezaboravne doživljaje: čuveni praznik mimoze u Herceg Novom, gradu večnog zelenila, sunca i skalinada; stari grad Kotor, jedan od bisera na Uneskovom spisku svjetske kulturne baštine; istorijski znamenito Cetinje, nekadašnja vjekovna prestonica Crne Gore; nadaleko poznati hotelski grad Sveti Stefan; nezaobilazna Budva, grad koji su prema legendi osnovali Feničani, najstariji pomorci Mediterana; ponosni Lovćen, na čijem se vrhu, na visini od 1660 metara, nalazi mauzolej u kome je sahranjen slavni crnogorski pjesnik, vladika i vladar Petar II Petrović Njegoš; fascinantne prirodne lepote zaliva Boka Kotorska, okolnih planina, zalivskih otoka i čistog mora; predivne večeri u mnogobrojnim konobama uz vrhunsku uslugu, izvanrednu hranu, domaće vino i karakterističnu mediteransku muziku.

Porast produktivnosti i kvaliteta obavljenog posla, poboljšanje uslova rada, plata i životnog standarda zaposlenih, savesno i potpuno izvršavanje ugovorenih obaveza, ulaganje u savremene kapitalne resurse i opremu, kao i aktivna politika cijena garantuju da će Jadransko brodogradilište Bijela u oštroj konkurenciji na tržištu, primjenjujući adekvatne evropske i svjetske standarde, zakone i propise, nastaviti sa pozitivnim trendovima u svom poslovanju, na zadovoljstvo klijenata, akcionara i zaposlenih radnika.


Mirno more želi vam Jadransko brodogradilište Bijela !